Πέτρα του Ρωμιού... ο τόπος γέννησης της Κύπριδας Αφροδίτης της Θεάς Του Έρωτα
Πέτρα του Ρωμιού... ο τόπος γέννησης της Κύπριδας Αφροδίτης της Θεάς Του Έρωτα

Πέτρα του Ρωμιού

Τοποθεσίες της Κύπρου - Τόπος Γέννησης Της Θεάς Αφροδίτης, Πέτρα του Ρωμιού, Πάφος

Καταχωρήθηκε την: από

Η «Πέτρα του Ρωμιού» αποτελεί , ίσως, την πιο ξακουστή πέτρα στον κόσμο. Καμιά άλλη δεν φωτογραφήθηκε όσο αυτή. Καμιά άλλη δεν δέχεται τόσες χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της Γης και όχι άδικα.

Δύο μύθοι συνδέονται με την πέτρα. Δύο ιστορίες που σε ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο και σε παίρνουν σε εποχές που ο Ελληνισμός μεγαλουργούσε σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο.

Τότε που η Ελλάδα «γεννούσε» Θεούς, που είχαν όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες , επιθυμίες και πόθους. Τα χρόνια εκείνα, ο γιος του Ουρανού, ο Κρόνος, έκανε πόλεμο στον πατέρα του και τον σκότωσε για να  του πάρει  τον θρόνο. Τον νίκησε. Για να μην μπορέσει ο Ουρανός να αναστηθεί και να τον εκδικηθεί, ο Κρόνος τον διαμέλισε και σκόρπισε τα μέλη του στα τέσσερα σημεία της γης.

Τα γεννητικά όργανα τα πέταξε στις ακτές της Κύπρου. Στο σημείο εκείνο, αργότερα αναδύθηκε η Θεά του Έρωτα και της ομορφιάς η Κύπριδα Αφροδίτη, σκορπίζοντας στην θάλασσα της Πάφου, τα φίλτρα του Έρωτα και τα νάματα της ομορφιάς. Πιστεύεται ότι , όποια κοπέλα, λουστεί στα νερά εκείνα, γίνεται πιο όμορφη και σύντομα ο έρωτας την κυριαρχεί.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που χιλιάδες κοπέλες από όλο τον πλανήτη, επισκέπτονται την θαλάσσια περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού. Χειμώνας – Καλοκαίρι, δεν έχει σημασία. Θα δεις κόσμο να βουτά στα νερά.

Η Κύπριδα Αφροδίτη, λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος Θεός στο νησί.  Από άκρη σε άκρη του νησιού, θα βρεις αναφορές για Ναούς, αφιερωμένους στην Θεά.

Την Κύπρο επέλεξε η Θεά για να έχει τα Λουτρά της ,όπως επίσης και τον μυστικό τόπο, όπου και συναντιόταν με τον Άδωνι όταν αυτός ανέβαινε από τον Άδη για να περάσει τον χρόνο του μαζί της. Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στον Ακάμα, μακριά από τα βλέμματα των Θεών και των ανθρώπων, λουζόταν στα κρύα και γάργαρα νερά φυσικών πηγών και ακολούθως αφηνόταν στις ηδονές του Έρωτα.

Ο άλλος μύθος, μιλά για έναν τρανό Βυζαντινό ήρωα. Τον Διγενή Ακρίτα. Ο ήρωας αφού κατατρόπωσε σε μάχη τους Σαρακηνούς, τους ακολούθησε από τα βάθη της Ασίας για να τους εξοντώσει. Αυτοί κρύφτηκαν στα νότια παράλια της Κύπρου. Ο Διγενής τότε απέσπασε τεράστιους βράχους από τον Πενταδάκτυλο και τους έριχνε προς το μέρος των Σαρακηνών, βυθίζοντας τα πλοία τους.

Ο μύθος της αναδυόμενης Αφροδίτης καταδεικνύει τον τρόπο «γέννησης» της Κύπρου, η οποία εξακολουθεί και σήμερα να αναδύεται από τα νερά της Μεσογείου.

Ο μύθος του Διγενή μας «απαντά» στο ερώτημα για την παρουσία της πέτρας στην νότια ακτογραμμή της Κύπρου. Η γεωλογική σύσταση του βράχου είναι μοναδική σε ολόκληρη την νότια θάλασσα. Γεωλογικά η πέτρα έχει την ίδια σύσταση με τον Πενταδάκτυλο και με το όρος «Ταύρος» της νότιας Τουρκίας.

Φυσικά ούτε το ένα είναι η αλήθεια, ούτε το άλλο. Ο βράχος αποτελεί μέρος τριών οροσειρών που αναδύονται από τον θαλάσσιο χώρο, μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου. Έχουν την ίδια γεωλογική σύσταση και η πρώτη κορυφή των Όρεων που αναδύθηκε είναι η «Πέτρα του Ρωμιού».

Είναι αλήθεια ότι , από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στην Πέτρα του Ρωμιού, μια έκσταση σε καταβάλλει. Σκέπτεσαι διαφορετικά και ενεργείς διαφορετικά. Όσο και αν αντιστέκεσαι, η εξωπραγματική ομορφιά του τοπίου, σε συνδυασμό με την εμφανή μυστηριακή ερωτική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στο τοπίο, σε συνεπαίρνει και το μόνο που θέλεις είναι να βρεθείς στο νερό. Στο ίδιο νερό που χιλιάδες χρόνια πριν, λούστηκε για πρώτη φορά η Θεά του Έρωτα.

Αν είσαι επισκέπτης της Κύπρου, κάνε μια επίσκεψη στον τόπο γέννησης της πιο όμορφης Θεάς. Ποιος ξέρει; Όπου υπάρχει καπνός , υπάρχει και φωτιά.


Εντοπίστε τον προορισμό στο Cyprus Tour Guide. Την εφαρμογή για Android που περιλαμβάνει χάρτη και διευκολύνσεις γεωτοποθεσίας για τις τοποθεσίες που παρουσιάζουμε. ― a project by ix-andromeda.com
Επόμενος Προορισμός
Προηγούμενος Προορισμός

Αλμπουμ Φωτογραφιων ix-andromeda (Πέτρα του Ρωμιού)



Βοήθησε στη διάδοση του προορισμού αυτού

Ο προορισμός προβλήθηκε 23405 φορές. Κοινοποίησε τον προορισμό στους φίλους σου και παρότρυνε τους να τον επισκεφθούν. Με αυτό τον τρόπο βοηθάς στην περαιτέρω ανάδειξη του ως προορισμό.

Επόμενος Προορισμός
Προηγούμενος Προορισμός